Er zijn talloze acties om mensen die het moeilijk hebben te steunen, veel daarvan komen vaak uitgebreid in het nieuws. Dat is natuurlijk helemaal geweldig, maar er zijn ook organisaties die veel doen en niet zo zeer publicitair op de voorgrond treden. Zo’n organisatie is de Stichting Hoop en Ontwikkeling die gisteren een maaltijd kookte voor tachtig Leidse dak- en thuislozen.
De stichting is in 2013 door Amar Hourroui opgericht en wil bruggen slaan tussen moslims en niet moslims. Hij doet dit onder andere door verschillende symposia en gespreksavonden te organiseren. Daarnaast wil hij als echte Leidenaar ook graag iets doen voor andere Leidenaars die het moeilijk hebben. Gisteren werd door een paar vrijwilligers van de stichting een maaltijd bereid in de keuken van Grandcafé de Burcht. Tom Holswilder kent de stichting al jaren en vindt het geweldig wat ze doen, vandaar dat hij graag zijn keuken beschikbaar stelde .De maaltijd werd mede mogelijk gemaakt door een gift van de Rabobank Leiden-Katwijk. Zij ondersteunen momenteel een aantal corona gerelateerde initiatieven vanuit de samenleving om medeburgers te steunen.
Het diner was een mooi spontaan initiatief met een grote impact.
Op het menu stond, kip met rijst, fruit en een drankje. De cliënten van de Binnenvest genoten van het gebaar en deze maaltijd van de Stichting Hoop en Ontwikkeling.
Het zijn dit soort acties die de samenleving en onderlinge band groot maken tijdens de coronacrisis. (foto’s van het uitdelen bij de Binnenvest gemaakt door Amar Harroui)
5 reacties
Eigenlijk is dit zoveel meer dan even koken. Dit is geweldig en laat zien dat Leiden voor elkaar is. Geen hokjes, maar één groep.
Love As always
Di Mario
Dit soort initiatieven horen in een multiculturele samenleving, chapeau voor degenen die het oppakken.
Zeker een heel mooi initiatief, kan dit enorm waarderen.
Samen eten verbroederd. Hans
Wat gebeurt er véél moois in Leiden !
Ah, dat is mooi! De dak- en thuisloze zijn een beetje een vergeten groep in deze coronacrisis, heb ik het idee. ‘Blijf thuis’. Maar wat als je geen thuis hebt?