Home Leiden Fransoos Ed Chavernac trots met eervolle waardering voor zijn passie en werk.

Fransoos Ed Chavernac trots met eervolle waardering voor zijn passie en werk.

door Emile van Aelst

Vrijwel iedereen in Leiden kende de delicatessenwinkel van de Geus op de Doezastraat. Toen de zaak enkele jaren geleden stopte werd dat gezien als een groot gemis voor Leiden. Gelukkig nam Fransoos Ed Chavernac de zaak over en maakte er niet alleen wederom een goede delicatessenzaak van, maar bracht er ook een Franse sfeer en smaak in.

Gelijk als je binnenkomt merk je dat dit niet zomaar een winkel is, maar dat er passie en smaak achter zitten.

Fransen zonder knoflook is ondenkbaar 🙂

Half oktober werd Ed uitgenodigd op Klooster Wittem in Zuid-Limburg. Groot was zijn verbazing en nog groter zijn trots toen bleek dat hij mocht toetreden tot het exclusieve Guilde Des Maîtres Fromagers Aux Pays-Bas.

Voordat Ed zijn eigen winkel begon werkte hij voor Fromagerie Europa. Heel mooi dat juist Luc Rijsbergen directeur van dit bedrijf Ed had voorgedragen als lid van dit exclusieve gilde.

Het lidmaatschap van dit gilde is echt een bekroning op je werk en een grotere waardering is niet denkbaar volgens Ed. Je moet het zien als de Michelinster voor de kaasverkopers. Reden genoeg om zaterdag een feestje te vieren met familie, vrienden en klanten in de winkel. Wethouder economie Robert Strijk kwam ook langs en was nog maar net binnen of kreeg al een gepassioneerde uitleg van Ed Chavernac.

Voordat we bij de kaas kwamen viel dit briefje bij deze koeken op. Ed heeft dus niet alleen een neus voor mooie kazen maar weet ook andere streekproducten te waarderen en laat dat dan ook blijken door het in zijn winkel te verkopen.

Robert Strijk is ook een kaasliefhebber, dus genoot van het enthousiaste verhaal.

Er werd (gelukkig!!!) natuurlijk ook geproefd.

Ho ho ho voor je proeft eerst eens ruiken hoe mooi deze kaas is.

Na de eerste (als Ed begint is hij niet meer te stoppen) uitleg werd er geproost op het lidmaatschap van het gilde.

De Schoonmoeder van Ed was ook supertrots op haar schoonzoon. Ik kan mij daar wel iets bij indenken, een schoonzoon die regelmatig een bloemetje meeneemt is leuk, maar een schoonzoon met een delicatessenzaak is natuurlijk geweldig.

Ed had speciaal een Franse en een Zwitserse kaas uitgezocht die bij dit seizoen horen en daar zit nu net dat verschil. Er zijn talloze kazen die altijd lekker zijn, maar het is juist zo leuk en lekker om seizoensgebonden kazen te proeven en daar uitleg bij te krijgen.

De klanten genoten van de champagne en de kaas, maar vooral gunnen ze Ed deze erkenning.

Voor de wethouder had Ed nog een mooi pakketje kaas gemaakt. Wethouders mogen wel geen cadeautjes aanpakken, maar in een eerste levensbehoefte mag volgens mij toch wel voorzien worden 🙂

Ed genoot van alle terechte aandacht en wij genoten van het enthousiasme van Ed en……..de heerlijke kazen.

Hieronder een korte fotoslideshow en een filmpje van het interview dat Chris de Waard met Ed en Robert maakte voor Sleutelstad.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

10 reacties

Ria Van Heiningen Kuijvenhoven 30 oktober 2017 - 21:50

GEFELICITEERD!!!??

Reply
Sjoerd 30 oktober 2017 - 22:32

De volgende keer dat ik in Leiden ben ga ik langs om hem te feliciteren… En uiteraard om een stuk kaas te kopen

Reply
די מריו 30 oktober 2017 - 22:56

Dat zijn zaken waar je lekker kunt proeven van vakmanschap. Gefeliciteerd.

Love As always
Di Mario

Reply
Rob Gijbels 30 oktober 2017 - 23:09

Inderdaad tref je op de Doezastraat allemaal speciaalwinkels aan. Bakker Us Bertus en de ambachtelijke slager Piet van der Vooren vullen het rijtje topzaken aan..!

Reply
Rob Gijbels 30 oktober 2017 - 23:12

Oeps .. en Bik drogist niet te vergeten.

Reply
Ruud 31 oktober 2017 - 2:32

Gefeliciteerd Ed, tijdje geleden alweer….. 😉 Alles goed man? Groetjes van mij 😉

Reply
Yova 31 oktober 2017 - 7:47

Gefeliciteerd Ed. Echt geweldig. Leuke winkeltje om te kijken. IK ben gek op kaas. Maar ik zie op de foto’s nog meer lekker dingen te kopen. Leuke foto’s.

Reply
rietepietz 31 oktober 2017 - 15:16

Echt “kaasje”voor de liefhebber dus.

Reply
Hans 31 oktober 2017 - 19:51

Kijk dat is waardering voor je passie en werk, dat motiveert je dubbel als je een prijs windt.
De klanten proeven ook een stukje van de sfeer. Hans

Reply
Nicky 6 november 2017 - 13:24

Da’s een mooie reden voor een feestje. Proficiat!

Reply

Plaats een reactie