Home Centrum Café Visscher, een horecaparel op de weg naar de oude binnenstad

Café Visscher, een horecaparel op de weg naar de oude binnenstad

door Emile van Aelst

Misschien een beetje rare kop van deze blog, maar wel helemaal waar. Het ziet er nu in het Stationsgebied niet uit, sloop en nieuwbouw gaan er hand in hand. Maar over een paar jaar wordt dit de ultra moderne entree van Leiden, met bioscopen, hotels, winkels en horeca. Schrik niet, vanuit het super moderne nieuwe Leiden loop je binnen een paar minuten het oude centrum in.

Vandaag is Café Visscher open gegaan, maar maandag werd er een avondje proef gedraaid.

Café Visscher is geen café , alhoewel je er ook een biertje aan de bar kan drinken. Het is een restaurant aan de bovenkant van het middensegment, maar een bittergarnituur of een snelle lunch behoren ook tot de mogelijkheden. Het moet lekker zijn en betaalbaar blijven vinden de eigenaren.

Het is binnen totaal verbouwd en heeft diverse sferen.

De serre is bijvoorbeeld totaal anders dan de rest van het restaurant. De grote schouw komt mede door de blauw-witte mozaïekvloer extra mooi uit.

Wat ik zelf ook erg leuk vind zijn de nisjes aan de zijkanten.

De proefeters, bestaande uit familie, vrienden, en zakenrelaties werden behoorlijk in de watten gelegd afgelopen maandag.

Het eerste idee voor het restaurant is eigenlijk ontstaan door de gesprekken die Arie Visscher had met culinair spin doctor Theor Verplancke. Theor wilde eigenlijk al langer een restaurant, maar miste de ervaring. Arie Visscher heeft behalve in het buitenland ook bij de beste restaurants van Nederland gewerkt zoals de Librije, de Echoput en Joelia in het Rotterdamse Hilton. Ze gingen niet over een nacht ijs en betrokken Singa Witteman, Rebel Horecagroep en Paul Herman van de Duke of Oz bij de plannen.

Theor is gepokt en gemazeld in de horeca, maar een eigen zaak is nieuw voor hem. Ook nieuw is een eigen borrelhapjesplank met de naam van zijn zaak.

Na de welkomstborrel op het terras kregen de genodigden een culinair kijkje in de kaart.

En dit bedoel ik nou met de leuke nisjes, gewoon een intieme plek voor twee tot vier personen.

De serre zag er ook gezellig uit.

Ik denk als het Stationsgebied over een paar jaar helemaal af is er een mooie horeca promenade komt met zaken als onder andere Freddy’s Gastrobar en Café Visscher.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 7 september 2023 - 7:00

Als het gaat lopen zeker een aanwinst in Leiden. Het ziet er in ieder geval heel mooi uit.

Reply
Yova 7 september 2023 - 7:02

Opening was het. Wat is daar heel mooie restaurant. Binnen ziet goed uit.
Drukke feestdag gehad. Gezellig!!

Reply
די מריו 7 september 2023 - 8:20

Maar he moet ook betaalbaar blijven, dat zijn voor mij magische woorden.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 7 september 2023 - 20:15

Als ik zo de tekening zie van het nieuwe station gebied wil ik een blinde geleidehond zodat ik m’n ogen dicht kan houden tótdat ik in het oude centrum ben. Wat jammer allemaal. En het station is al zo lelijk.

Reply
Hans 7 september 2023 - 21:21

Het stationsgebied gaat zeker ingrijpend veranderen.
Café Visscher ziet er gezellig uit, dat maakt een bezoek aantrekkelijk. Hans

Reply
Nicky 14 september 2023 - 12:17

Het ziet er mooi uit. Het restaurant dan. Dat nieuwe gedoe bij het station. Hmm, kweenie…

Reply

Plaats een reactie