Het werd na de prijsuitreiking van de Peurbakkentocht door Ed Verberg al direct geopperd, we gaan dit jaar onze overwinning vieren met een diner aan boord. Deze week was het zover de Vrienden van NOU EN maakten een smakelijke ereronde over de Leidse grachten. Er werd vertrokken vanaf het clubhuis van NOU EN. De Peurbak was omgebouwd naar een drijvend restaurant met keuken en lange eettafel.
Om even het geheugen op te frissen, het onderwerp van hun winnende Peurbak dit jaar was Leiden’s got Talent.
Ze wonnen hiermee zowel de eerste prijs bij de verenigingen als de Aad van der Luit Wisselschaal.
De culinaire vaart was al direct voor deze datum gepland dus geluk dat het geweldig weer was.
Er was aan alles gedacht er waren twee koks aan boord, Ed Verberg en Michael Sloos, en de bijna wereldberoemde pianist Nick Mink speelde zijn vingers blauw tijdens de culitocht.
De Peurbak werd vakkundig bestuurd door de twee schippers, voorop Ramon Rijnbeek en achter bij het roer Edwin Angenent.
De Peurbak trok een hoop bekijks toen we Leiden binnenvoeren.
Het werd vanzelf een zegetocht met een hoop leuke reacties vanaf de terrassen.
Terwijl iedereen gezellig zat te drinken en te zwaaien waren de koks druk aan het werk.
Bij het huis van Marjo van der Luit (zie filmpje) werd als eerbetoon aan wijlen Aad van der Luit trots de bokaal getoond.
De koks hadden een dubbele taak. Ze moesten niet alleen koken, ook bij alle lage bruggen moesten in een noodvaart alle potjes en flesjes van de bar gehaald worden 🙂
Ik denk dat NOU EN haar huispianist volgend jaar moet missen in verband met optredens op het Vrijthof waar hij een violistje moet begeleiden.
Het eten was klaar en de eerste schalen werden op tafel gezet.
De koks zeiden jongens begin vast anders wordt het koud, gelukkig konden we na de brug aanleggen zodat zowel de koks als schippers ook mee konden eten.
Dit is toch veel leuker. Peurbak langs de kant en gezellig met zijn allen eten.
Na het eten bleek dat we niet alleen een wereldpianist, maar ook een wereldzanger aan boord hadden.
Het diner moest natuurlijk even zakken, daarom kregen we het dessert een paar honderd meter verderop.
Geef ze een ijsje en ze zijn gelijk stil, alhoewel het filmpje onderaan bewijst het tegendeel 🙂
Via de Singels werd er teruggevaren richting de thuishaven.
Bij de ligplaats werd de Peurbak weer op zijn plaats gelegd, wat nog een precies werkje is want er ligt nog een boot naast en het past allemaal net aan.
Met zijn allen werd er opgeruimd en de Peurbak leeggehaald.
Na een twintig minuten was alles weg en lag de Peurbak klaar om volgend jaar weer opgebouwd te worden met vast weer een mooi thema. Ik heb al wat ideeën langs horen komen, maar ja dat blijft nog even geheim tot vrijdagavond 23 juni 2023.
Nadat alles opgeruimd was werd er natuurlijk nog wel even een afzakkertje genomen.
Hieronder een korte fotoslideshow, waar natuurlijk als muziek maar één nummer onder past, en een filmpje van de leuke en smakelijke vaartocht.
7 reacties
De Peurbakkentocht hebben zeker een culinaire vaartocht, goed verzorgt. Hans
zo hoort het ook, genieten van z´n allen en opruimen met z´n allen. Als het onderwerp goed uitkomt kunnen ze volgend jaar zo als dinerboot meedoen.
Love As always
Dimario
En jij mocht mooi mee om de bijbehorende plaatjes te schieten.
Waarschijnlijk ben ik beetje wereldvreemd, nooit gehoord van de wereldberoemde pianist Nick Mink. 😉 Wat een hoop werk voor een gezellig hapje eten! Wel een echt mannengebeuren, waar zijn de vrouwen?.
Er staat bijna wereldberoemd 🙂
O gelukkig, dan ben ik niet wereldvreemd. 😉
Dat filmpje is geweldig! Die koks die weer te voorschijn komen na de brug! Het ziet er superleuk uit!